Pressemelding

ÅPNET: Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) åpnet RS Trygg i vann med å knuse en vannballong.

Kunnskapsministeren åpnet RS Trygg i vann

HORTEN: Kunnskapsminister Tonje Brenna åpnet Redningsselskapets opplæringsprogram Trygg i vann.

Publisert Sist oppdatert

I strålende solskinn markerte statsråden at Redningsselskapets opplæringsprogram i utendørs selvberging og livredning i sjø og vann offisielt er åpnet. Åpningen fant sted i Horten sist mandag.

Prøvd seg på øvelsene

– Det Redningsselskapet gjør med å sørge for at elevene får øve seg ute, i naturlige, litt råere omgivelser er veldig viktig, sa Tonje Brenna til de oppmøtte på Noatun i Horten under åpningen.

KURSET: Regionsrådgiver Eirik Knudsen forteller Tonje Brenna om kurset.

Sammen med elever fra Borre ungdomsskole fikk hun prøve seg på flere av øvelsene som inngår i kurset, blant annet kameratredning, kasteline og å bli reddet opp på et SUP-brett.

Tilbyr kurs i hele landet

Redningsselskapet skal tilby kurset til skoler i hele landet. RS Trygg i vann inngår i Redningsselskapets drukningsforebyggende arbeid, og er et viktig tiltak i vår visjon om at ingen skal drukne.

Gjennom et offentlig-privat samarbeid er RS Trygg i vann mulig å gjennomføre for skoler i alle landets kommuner. Under åpningen av kurset trakk Tonje Brenna fram dette.

REDDES: Kunnskapsministeren på RS Tygg i vann-kurs.

– Her er vi helt avhengig av å samarbeide, både frivilligheten og kommunene og skolene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

Kurset er utviklet av Redningsselskapet i Bergen, med støtte fra Stiftelsen Dam og Tryg Forsikring. En gave fra Sparebankstiftelsen DNB har bidratt til at RS Trygg i vann også vil tilbys nasjonalt.

Nye kompetansemål

Høsten 2020 kom det nye kompetansemål for svømming, livredning og selvberging med særlig fokus på øving ute i naturen. RS Trygg i vann gjennomføres i perioden september til april, og består av en teoretisk del og en praktisk del, som Redningsselskapet gjennomfører ved land og i sjø eller vann.

FØRSTEHJELP: Ministeren fikk prøve seg på hjerte- og lungeredning.

Grete Herlofson, generalsekretær i Redningsselskapet fortalte i sin tale at målet med kurset er å sammen, gjennom kunnskap, klare å oppnå at færre drukner.

– Dette er et fantastisk samvirke mellom offentlig-privat og ideell sektor, som i de kommende årene vil gi livsviktig kunnskap til elever og ikke minst lærere over hele landet, sa Herlofson.