Grete Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening.
Grete Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening.

Grete Herlofson er ny generalsekretær i Redningsselskapet

- Det er veldig positivt å ha på plass en generalsekretær som virkelig brenner for det arbeidet Redningsselskapet gjør.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg har jeg et veldig positivt inntrykk av vår nye generalsekretær, Grete Herlofson. Det er veldig positivt å ha på plass en generalsekretær som virkelig brenner for det arbeidet Redningsselskapet gjør. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne framover, sier kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt i Redningsselskapet, Bendik Hansen.

Også styret er trygg på at Herlofson har den kompetansen og bakgrunnen som skal til for å styrke Redningsselskapet ytterligere:

- Vi er svært fornøyd med at Grete Herlofson har takket ja til å lede Redningsselskapet. Hun har bred bakgrunn som samlende leder i store organisasjoner og har gjennom sitt lederskap oppnådd gode resultater, herunder med å motivere og utvikle frivilligheten. Dette har vært viktige faktorer i valget, sier styreleder Jon Rysst.

Grete Herlofson:

  • Bosted: Oslo/Skøyen
  • Utdannet økonom
  • Arbeidet i humanitær/ideell sektor i 25 år
  • Har tidligere vært avdelingsdirektør og stedfortredende generalsekretær i Norges Røde Kors og har jobbet med både nasjonale og internasjonale spørsmål.
  • Innehar flere styreverv i Hovedorganisasjonen Virke, Agenda Rådgivning, Oslo Krisesenter, Stiftelsen Amathea og FOKUS.
  • Mamma til tvillingene Karen og Marte (19)
  • Hundemamma til Springer Spaniel-en Lotta (10)
  • Gift med Petter Roland

Ny generalsekretær

Grete Herlofson (52) er en utflyttet sørlending som nå har bodd i Oslo i 33 år.

- Jeg liker aller best å få bruke engasjementet mitt, være på hytta på Sørlandet, hagen vår i Oslo og å tilbringe tid med familie og venner. Jeg er sosial opptatt av rettferdighet og glad i folk, sier Herlofson om seg selv.

Hun har bakgrunn som økonom fra BI, og har vært leder i over 20 år.

- Jeg jobbet i 25 år i humanitær/ideell sektor, først i 16 år Røde Kors med både nasjonale og internasjonale spørsmål, og så som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening. Jeg har fått gleden av å delta på diverse lederkurs, som Solstrand-programmet og Forsvarets Høyskole de senere årene.

Limet og ryggraden langs kysten

Når det kommer til valget om å tre inn i stillingen som generalsekretær i Redningsselskapet, forteller Herlofson om at det at Redningsselskapet arbeider for like muligheter og at alle skal kunne ferdes trygt på havet uavhengig av bakgrunn og sosial status, tiltrakk henne.

- Det er et sterkt samfunnsoppdrag som jeg så gjerne vil bidra inn i. Vi sikrer den norske maritime beredskapen sammen med gode samspillsaktører, og er en utrolig viktig del av ulike norske lokalsamfunn. Det er limet og ryggraden mange steder langs kysten, sier hun til Skipsrevyen.

Hun trekker også frem det at Redningsselskapet er eid av medlemmene, og at de dermed utvikler selskapet sammen med 130.000 medlemmer, noe som inngir tillit og sikrer trygghet.

- Jeg tror på et samfunn med små forskjeller, hvor vi alle kan få mulighet til å mestre og delta, det er Redningsselskapet. Derfor er jeg så takknemlig for å kunne få være en del av denne flotte organisasjonen.

Dypt imponert

I løpet av de siste ukene har Herlofsons fokus vært å bli kjent med selskapet og mannskapene.

- Jeg har fått møte mannskap langs kysten fra Oslo til Stavanger, og det aller første som slår meg er profesjonalitet, stolthet og engasjement. Jeg er dypt imponert over all den tid ansatte legger ned i 24/7 beredskap på fireukersvakter hvor familie og liv hjemme legges til side, sier Herlofson.

- Frivillige bruker mange hundre timer årlig for å sikre vår trygghet. Jeg blir så glad av å møte folk som er engasjert for din og min trygghet. For samholdet, engasjementet og profesjonaliteten ansatte og frivillige har. Norge er heldige som har en organisasjon som Redningsselskapet, og jeg er utrolig stolt over å få være en del av dette, avslutter hun.