NESTEN NY SJARK: Jim-Inge Pedersen har investert sju millioner i en nesten ny flott sjark bygget av Proas.

Investerte millioner i lite brukt speedsjark

JpFishing Tours and Camp Jim-Inge Pedersen har kjøpt den nesten splitter nye hurtigsjarken “Bjørn Martin”. Selger er SH Refvik AS, som eies av Stig Henning Refvik i Ørsta i Møre og Romsdal. Han har hatt sjarken registrert i Fosnavåg.

Publisert

Pedersen skal bruke sjarken til fiske etter hvitfisk og andre fiskeslag i gruppe to. Fiskeredskap skal være garn og line.

Sparker fra med 500 hester

Sjarken ble levert av Proas AS i Gursken i februar 2020. Den har en lengde på 10,65 meter og bredde på 4,05 meter. Fangst oppbevares i et isolert lasterom med kapasitet på 14,33 kubikkmeter. En Cummins med et fraspark på hele 500 hestekrefter sørger for fremdrift.

Sju millioner betalte Jim Inge Pedersen for hurtigsjarken. Han har vært uten sjark og rettigheter etter at han solgte et annet fartøy.

Uten sjark i nesten ett år

FLOTT SPEEDSJARK: Bjørn Martin er hurtigsjark og har en 500 hester Cummins.

Ifølge megler Tore Hummelsund i Hummelsund Maritim AS som har håndtert søknad om erverv, har Jim-Inge Pedersen tidligere eid fartøyet Børfjell med deltakerrett i lukket gruppe. Fartøyet ble solgt uten deltakerrett og derfor ble deltakerretten «hengt på veggen». Han bestemte seg så for å sege denne deltakerretten og måtte da søke erverv på fartøyet «Rønvikbuen», slik at kvoten kunne settes på dette og selges videre.

«Børfjell» en sjark med lengde på 10,97 meter ble kjøpt i 2018 og solgt igjen i januar i år. Den har nå skiftet navn til «Moholmen» og har fortsatt Fredvang som hjemsted.