Norges sjømatråd har ansatt Børge Lotre som ny insiktsdirektør.

Ny innsiktsdirektør i Sjømatrådet

Norges sjømatråd har ansatt Børge Lotre (53) i stillingen som direktør for markedsinnsikt og markedsadgang. Lotre har vært konstituert i rollen det siste året.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er veldig fornøyde med at Børge nå overtar ansvaret for vår innsikts- og markedsadgangsavdeling permanent. Han utpekte seg som den sterkeste kandidaten i et bredt internt og eksternt søk, og vil bli sentral for vårt arbeid videre, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Christian Chramer.

Ser med glede fram til muligheten

- Det har vært en glede å fungere som avdelingsdirektør det siste året. Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å lede avdelingen videre, med talentfulle ansatte, viktige kunder og spennende utfordringer som ligger foran oss, sier Børge Lotre.

Tiltrer med umiddelbar virkning

Børge Lotre trer inn i rollen som direktør for avdelingen med umiddelbar virkning.

Lotre har en solid akademisk bakgrunn med en grad i informatikk og matematikk fra Universitetet i Tromsø og studier i eksportmarkedsføring fra Narvik eksportlinje. Han har også gjennomført en rekke kurs og sertifiseringer, inkludert lederskapsprogrammer, prosjektlederkurs, og spesialiseringer innen maskinlæring og mobilutvikling, skriver Sjømatrådet.

Sterk bakgrunn fra digitale miljøer

Lotre var med å grunnlegge Bekk Consulting AS, et konsulentfirma som vokste til 300 ansatte under hans tid der. Deretter var han ansatt i Sjømatrådet som ansvarlig for det digitale arbeidet. Hans omfattende erfaring inkluderer roller som utvikler, seniorkonsulent, prosjektleder og forretningsutvikler. Før han returnerte til Sjømatrådet igjen, var Lotre partner og daglig leder i Bredvid AS, et selskap han var med på å grunnlegge.