SOLGT FLERE GANGER: "Tamara" heter nå "Josefine" og det ikke lenge siden sjarken het "Sake" som er på bildet.

Satser på 17 år gammel svensk bygget sjark

Smaken av Finnmark AS har kjøpt sjarken «Tamara» og endret navnet til «Josefine». Selskapet Smaken av Finnmark AS eies av Espen Ottem fra Alta. Han skal bruke sjarken til fiske etter torsk, hyse og sei i åpen gruppe, kongekrabbe i åpen gruppe samt andre ikke regulerte arter.

Publisert Sist oppdatert

Sjarken som har skiftet eier flere ganger de siste årene er bygget av Stigjordbåter AB i Sverige i 2005. Den har plastskrog og lengde på 10,2 meter og bredde på 3,9 meter. Motor er en Iveco N60 som sparker fra med 330 hestekrefter. Den har siden den ble bygget hatt 11 000 driftstimer.

Godt utstyrt

MYE UTSTYR: Sjarken som skal fiske i åpne fiskerier er godt utstyrt.

Sjarken er utstyrt med en Rapp 900 garnhaler, Meydam garngreier, dobbel hevebinge, bom med sving og løft. I styrhuset er det en Olex kartleser med Barentswatch, Koden radar som var ny i 2017. Ganske ny er også en Sailor VHF 6222 med DSC ny i 2018. Det er et Furuno ekkolodd FCV 585, Simrad AP 60 autopilot som var ny i 2017. Det er en GPS GP 32, AIS, Seematz lyskaster og en DAB Marine audio.

Sikkerhetsutstyr inkluderer en Viking redningsflåte for fire personer. Denne er nesten ny og ble kjøpt i 2019. Det er også en Viking redningsdrakt.

Ny dørk og dør

MYE NYTT: Det er mye nytt utstyr, og ikke lenge siden dørk og dør i rorhuset ble skiftet.

Messen som har fire sitteplasser, er i rorhuset. Det er varmt og kaldt vann, dusj og toalett, og det er to køyer. Det ble satt inn en ny styrestol i 2019. Rorhuset fikk ny dørk og ny dør i 2019.

Det er Fiskerikonsulent AS som har formidlet salget av sjarken som kjøper opplyser i søknad om erverv at han har betalt 3,5 millioner kroner for. Selger er Nygaård Maritime As i Brevikbotn i Finnmark.