Tidligere leder av Fiskarlaget, Reidar Nilsen, omkom i en ulykke søndag 9. januar.

Tidligere leder av Fiskarlaget omkom i ulykke

I samråd med de pårørende frigir politiet i Finnmark navnene på de involverte i forbindelse med forliset utenfor Gamvik søndag 09. januar.

Publisert Sist oppdatert

Det var Remi Andre Nilsen (43) som ble funnet omkommet og hans far Reidar Nilsen (74) er fortsatt savnet etter forliset, men antatt omkommet.

Det søkes nå med om lag 40 frivillige mannskap fra Røde Kors, Nordkyn kraftlag og brannvesen  samt andre frivillige i strandlinja, i tillegg til politiets mannskaper.

- Vi har også bistand av Sea King redningshelikopter som søker fra luft i et større område for å identifisere objekter og steder som krever nærmere gjennom søking av personell på bakken, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i en pressemelding.

- Søket vil pågå så lenge det er lyst og forsvarlig for mannskapene å søke. Det er et utfordrende område å søke i med båt på grunn av grunt farvann og høye bølger, fortsetter han.

De to mennene var om bord i sjarken «Peik» da forliset skjedde. Foto: Forsvaret/ 330-Skvadron

- Det gjøres en enorm innsats i håp om å finne den savnede fiskeren. 

Æresmedlem i Fiskarlaget

Fra 2001 til 2013 var savnede Reidar Nilsen leder for Norges Fiskarlag. Både far og sønn Nilsen hørte hjemme i Hasvik, og skal søndag ha vært ute på krabbefiske.

- Reidar ledet organisasjonen i 12 år. Mange av oss samarbeidet tett med ham og derfor er det spesielt trist å motta melding om et slikt forlis, sier leder i Norges Fiskarlag Kåre Heggebø.

- Han deltok senest i november på Fiskarlagets landsmøte og viste nok en gang sitt sterke samfunns- og næringsengasjement da han flere ganger deltok i debatten fra talerstolen under møtet, sier Heggebø.

Reidar Nilsen gikk i 2013 av som leder i Norges Fiskarlag fordi han hadde nådd maksimal fungeringsperiode. To år etter, på landsmøtet i 2015, ble han utnevnt til æresmedlem i Norges Fiskarlag for sitt omfattende engasjement gjennom flere tiår i organisasjonen.

Under tildelingen i 2013 ble det pekt på at han alltid har vært et samfunnsengasjert menneske og at han har aldri vært redd for å si sin mening, samtidig som han hadde respekt for andres synspunkt. «Med sitt omgjengelige vesen og raushet vekker han stor tillit, både i fiskernes organisasjoner og i det politiske liv,» sa daværende leder Kjell Ingebrigtsen om sin forgjenger da han ble tildelt organisasjonens høyeste æresbevisning.