NYBYGG: Nye «Nord-Fugløy» ved verftet i Gdansk, før den slepes til Norge.

Nye «Nord-Fugløy» ankommet Norge

Nye «Nord-Fugløy» er ankommet Norge. Nå skal fiskebåten utrustes og ferdigstilles ved Larsnes Mek. Verksted.

Den 8. desember ble fartøyet sjøsatt ved verftet Marine Projects i Gdansk. Ei uka senere startet slepet av fartøyet, med kurs mot Larsnes Mek. Verksted og Norge. Båten ankom Norge andre juledag.

Kombinert fisketanker

Her skal fartøyet utrustes og ferdigstilles for effektivt og miljøvennlig fiske med snurrevad og not. Skipskompetanse har stått bak design av fartøyet, som har betegnelsen SK-3151.

Fartøyet vil utrustes med kombinert fisketanker på 400 m3 for føring av både levende fisk, nedkjøling ved ising i kar og nedkjøling i RSW. I tillegg kan fisken lagres i fryserom på 300 m3.

Lavt miljøavtrykk

Nye «Nord-Fugløy» har et lengde og bredde på 50,7 og 12 meter. Hovedmotoren er en Yanmar 6EY26, og utrustes med stor propell, to-steps gir og variabel turtallsgenerator. Den vil også få batteripakke på 1000 kWh.

Alt for å sikre et lavt miljøavtrykk og god driftsøkonomi. Båten bygges også med stort fokus på mannskaps sikkerhet, arbeidsmiljø, komfort og gode HMS-løsninger.

UNDER SLEP: «Nord-Fugløy» under slep fra Gdansk til Larsnes Mek. Verksted i Norge.

Nytt fartøy til Nord-Troms

Det er Camaro Fiskeriselskap AS og Roger Nilsen fra Nord-Lenangen som har kontrahert nytt fiskefartøy. Rederiet solgte i 2020 sin forrige fiskebåt «Fugløyfjord».

I 2021 fisket og omsatte rederiet for 64,8 millioner NOK, oppmed 22,1 millioner NOK fra 2020. Årsresultatet endte på 10,7 millioner NOK.