FORNØYDE: – Vi håper å få til denne konferansen også til neste år, sier f.v. Monica Langeland, Kathleen Mathisen og Mariann Frantsen som står bak historiens første Kvinner i Havet-konferanse.

Strålende fornøyde med historiens første likestillingskonferanse i havmatnæringen

– Enten tar man signalene og blir en del av en ny kultur, eller så blir du stående igjen på perrongen, sier tre fornøyde arrangører av Kvinner i Havet om likestilling i bransjen sin.

– Vi er strålende fornøyde med konferansen, sier medarrangør Monica Langeland til Kystmagasinet etter en hektisk innspurt til årets Kvinner i Havet.

Håper på raske holdningsendringer

Sammen med de andre arrangørene, håper hun at denne konferansen kan sparke i gang en holdningsendring i bransjen.

– Vi tror dette er tidenes første likestillingskonferanse for sjømatnæringen. Så dette er en historisk begivenhet, og vi håper at vi nå har fått likestilling såpass på dagsordenen at vi kan begynne å kreve litt endring. At det ikke bare blir store ord, men at det skjer noe i praksis, sier Monica Langeland til Kystmagasinet.

– Toget er i ferd med å gå

Langeland påpeker at det haster å komme i gang.

– Jeg tror dette er et tog som er i ferd med å gå. Enten tar man signalene og blir en del av en ny kultur, eller så blir du stående igjen på perrongen. Og da kommer folk til å finne seg andre arbeidsgivere, som tar tak. Dette handler jo om å bli en attraktiv arbeidsgiver, og få tak i de beste folkene. Folkene er jo den største ressursen de fleste bedrifter har, sier Langeland.

Vil tredoble til neste år

Og alle tilbakemeldingene de har fått, har vært overveldende positive.

– De er bare positive. Noen har sagt at de ikke syntes vi burde gjøre dette neste år, for vi vil aldri klare å toppe denne konferansen. OG en annen spurte hvor vi hadde tenkt å ha neste års konferanse, for det ville ikke være noen hoteller som var store nok. Så da foreslo jeg Grieg-hallen ler hun.

Håper departementet støtter

Nå er de i gang med planlegging av neste års konferanse.

– Vi har lyst til å begynne å legge planer for neste år så snart som mulig. I den forbindelse vil vi gjerne høre fra departementet, om det blir noe støtte å få neste år. Blir det ikke det, har vi jo mindre midler å lage konferanse for til neste år. Og får vi med mennene neste år, kan vi fort tredoble størrelsen på konferansen, avslutter Langeland.