EN HALV MILLION: Her hales det teiner. ""Husøygutt" fisket taskekrabbe i fem måneder i fjor, og hadde en gjennomsnittlig fangstverdi på en halv million per måned.

Taskekrabbe for 500 000 per måned - ikke 250 000

Kystmagasinet kom i en artikkel fredag i skade for å skrive at «Husøygutt» brukte ti måneder på å fiske over 200 tonn krabbe, noe som ga et resultat på 250 000 kroner per måned. Men skipper kan opplyse at de brukte halve tiden og fisket taskekrabbe for en halv million hver måned.

Publisert Sist oppdatert

«Husøygutt» er en 10,64 meter lang, 4,05 meter sjark bygget ved Sleneset i 1984. Sjarken kjøpte fisker Ingvald Sjøset fra Træna tidlig på foråret i fjor. I juli begynte han sammen med et mannskap på to å fiske taskekrabbe. Og ganske raskt kunne han melde:

– Juli Då e vi i full sveng på krabbsjyen. 14.000 kilo på 5 sjyver e vi godt førnøgd mæ. Bære å lokk att auan og hold koken.

BEST PÅ TASKEKRABBE: "Husøygutt" var suverent best på taskekrabbe i 2022.

14 tonn på fem sjøvær er mer enn mange taskekrabbefiskere meldte inn i løpet av hele 2022. Siden fortsatte fisket i samme tempo for "Husøygutt". Og det er sikkert mange fiskere som lurer på hva Ingvald og mannskapet gjør annerledes enn andre taskekrabbefiskere.

– Årsaken er vel at vi drar mye bruk, og at vi fisker på et stort område. Vi fisker med 700 teiner. Kort sagt ingen revolusjonerende greier, sier Ingvald til Kystmagasinet.

– Vi fisket krabbe i fem måneder i 2022, og med en snittpris på 13,44 kroner per kilo ga det oss en halv million i inntjening per måned, ikke en kvart million som dere i Kystmagasinet skrev, forteller Ingvald. Han forteller at de i fjor bare fisket krabbe og torsk.

Fangsten ble lagt merke til på Facebook da Kystmagasinet la ut en oversikt over alle båter med fangst over tretti tonn taskekrabbe. Noen stilte forsiktig spørsmål på om det kunne stemme. Men resultatene til Ingvald Sjøset og hans mannskap er atskillig mer imponerende. Den ble tatt på halve tiden av det vi skrev. En fantastisk fangst for Norges desidert beste taskekrabbebåt.