MAKRELL: Torsdagen var den beste dagen med neste 5 000 tonn og og rundt 32 fartøy på auksjonen om kvelden og morgenen fredagen, melder Sildesalgslaget. Bilde for illustrasjon.

Makrellen står spredt og lar seg stort sett bare fiske med èn brukstype

Store deler av ringnotflåten og den større kystflåten har vært på makrellfeltet i uken som gikk.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært masse aktivitet på makrellfeltet i uken som gikk, med 13 400 tonn makrell fra den norske flåten, melder Sildesalgslaget.

Fortsatt mange utenlandske

Store deler av ringnotflåten og den større kystflåten har vært på makrellfeltet i uken som gikk. Total innmeldt fangst er 19 200 tonn, det inkluderer 13 400 tonn fra den norske flåten samt rundt 6 000 fra utenlandske fartøyer, der ene også er levert til konsum.

Torsdagen var den beste dagen med neste 5 000 tonn og og rundt 32 fartøy på auksjonen om kvelden og morgenen fredagen. 

– Det meldes om mye makrell, men at den står spredt i perioder før den plutselig kan samle seg. Det har stor sett vært fisket med not. Noen av dagene har også vært preget av dårlig vær, men det forventet stor aktivitet fremover. Fra kjøpersiden meldes det om fin kvalitet på makrellen.

Syv norske på havbrislingen

Rundt syv fartøy har vært i aktivitet i "kanten". Hovedfangstene har vært 1 116 tonn øyepål, 1 673 tonn kolmule, 105 tonn strømsild, 445 tonn nordsjøsild og 286 tonn hestmakrell. 3 105 tonn havbrisling var meldt inn i uken som gikk, av de var 480 tonn fra et norsk fartøy, resten levert av to utenlandske. syn norske fartøy har vært i fisket etter havbrisling så langt og av totalkvoten på 10 000 tonn er 3 218 tonn fangstet. Det er ingen norske båter i dette fisket nå.

Også silda på utenlandske hender

Storparten av totalen på 6 390 tonn er fra utenlandske fartøy som har levert 5 980 tonn, mesteparten til konsum. 128 tonn har vært tatt av kystflåten.

Et islandsk fartøy kom med rundt 1 450 tonn sild fra islandsk sone. Langs kysten er det låssatt og solgt to fangster på 115 tonn, tatt i Nordfjord og rundt Fosnavåg.