Marint avfall

KRITISK: Rederiet Ervik Havfiske er kritisk til at det nå vurderes å avvikle ordningen med Fishing for Litter.

Sender ut et dårlig signal

– Ervik Havfiske synes dette er ei god ordning, som har fungert fint for oss og våre båter. Det forteller Linda Årvik, kommunikasjonsansvarlig i Ervik Havfiske.

Publisert Sist oppdatert

Ervik Havfiske er et av rederiene som har vært med fra starten av med Fishing for Litter, og i fjor deltok fem av rederiets fiskefartøy. Samme antall skal delta også i år.

– Vi bidrar gjerne til fellesskapet ved å fjerne marint søppel fra havet. I tillegg til det positive at dersom søppelet er riktig sortert og en leverer til godkjent mottak, så er dette gratis, sier hun.

Positiv erfaring

– Vi har frem til nå hatt bare positiv erfaring ved mottakene, der personellet har vært veldig serviceinnstilt til prosjektet også.

Hvor mye avfall de har fisket opp siden 2016 har hun ikke svar på, men opplyser om at sekkene de har fått utlevert til sortering er av god kvalitet.

Lavterskelstilbud

Hun mener at det at dette er gratis gjør det til et lavterskeltilbud, som det er lett å si ja til. At det nå foreslås å fase ut ordningen tror hun vil ha en negativ effekt.

– Man sender ut dårlige signal til de som tenker bærekraft og er miljøbevisste, ved å påføre de ekstra kostnader. Vi håper ordningen forblir som den er, sier hun.