NY BÅT: Det nye fiskefartøyet «Chris Andra». Levering av det nye fartøyet skal skje i 2026 fra Karstensens skibsværft.

Brunvoll med ny kontrakt for Karstensens

Karstensens Skibsværft og Klondyke Fishing Company har valgt et bredt utvalg av utstyr fra Brunvoll for det nye fiskefartøyet «Chris Andra». Levering av det nye fartøyet skal skje i 2026.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Brunvoll i en pressemelding. 

Leveransen til Karstensens Skibsværft inkluderer flere avanserte Brunvoll-produkter: Integrert Costa-propulsjon (ICP) med kontrollerbar pitch-propell og gir, en tunneltruster, en kombinert tunnel- og azimuth-thruster, og Brunvoll’s BruCon kontrollsystem med alarmhåndtering, styring, og monitorering.

Integrert Costa-propulsjon er et designkonsept der propell, dyse og ror sammen er optimalisert og hydrodynamisk optimalisert av Brunvolls hydrodynamikere, for maksimal skyvkraft og styring. Den opptrekkbare azimuth-kombithrusteren i baugen bidrar til både sideveis kraft, samt ekstra fremdrift og manøvreringsevne når det er nødvendig. Videre tillater BruCon-kontrollsystemet operatøren å styre og manøvrere fartøyet fra flere arbeidsstasjoner om bord i fartøyet avhengig av den pågående oppgaven.

«Chris Andra» vil bli det nyeste tilskuddet i Klondyke Fishing Company sin flåte av pelagiske trålere, som opererer ut fra Fraserburgh i Skottland.