ÆRE VÆRE: Leder Kåre Heggebø og generalsekretær Sverre Johansen overrakte diplom, Fiskarlagets gullnål og blomster til Kjell Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen adlet av Norges Fiskarlag

Landsmøtet i Norges Fiskarlag har utnevnt Kjell Ingebrigtsen til æresmedlem. 66-åringen ledet organisasjonen i åtte år frem til 2021.

Publisert Sist oppdatert

Kjell Ingebrigtsen fra Bodø ble utnevnt til æresmedlem på Norges Fiskarlags landsmøte i Trondheim onsdag ettermiddag. Det melder laget på sine nettsider.

– Omfattende merittliste

Nåværende leder Kåre Heggebø påpekte i sin omtale at hans forgjenger har en omfattende merittliste i organisasjonen. Han har deltatt og arbeidet på alle nivå i Fiskarlaget og han har til sammen 16 år bak seg i Fiskarlagets landsstyre.

– I perioden han var leder i Fiskarlaget var han bevisst på både å drive havet selv og å dele egne erfaringer med den kommende generasjonen. I samarbeid med naturbrukslinja på Inndyr i hjemfylket har han i mange år gitt elever en smakebit av både torske- og sildefisket gjennom å tilby læreplass om bord. Dette er et viktig bidrag for å synliggjøre fiskernes hverdag og bidra til å formidle kunnskap, innsikt og erfaring videre, sa leder Kåre Heggebø i sin omtale av Kjell Ingebrigtsen.

Gullnål og diplom, heder og ære

Prisen ble delt ut av leder Kåre Heggebø og generalsekretær Sverre Johansen. 

Æresmedlemmer får en diplom og Fiskarlagets gullnål som et synlig bevis på utnevnelsen.

Norges Fiskarlag ble stiftet i 1926 og det ble for første gang utnevnt æresmedlemmer under Landsmøtet i 1947. Ved den første utnevnelsen ble hele seks personer innvotert.

Kjell Ingebrigtsen er organisasjonens 55. æresmedlem.