SJARK MED KOMFORT: Dette er en sjark hvor det er trivelig å være fisker.

Kjøpte flott komfortabel sjark til svært god pris

En kan få både komfort og en perfekt godt utstyrt sjark til fiske med juksa og teiner rimelig. Og når motoren bare har en årlig gangtid på godt under 300 timer i året, - burde sjarken fiskeren fra Loppa ha gjort et godt kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Steve Grønnum fra Loppa i Finnmark etablerte i mars selskapet Grønnum Fisk AS- I høst kjøpte kjøpte han sjarken «Nybakk Senior» av Hans Nybakk fra Stamsund i Nordland. Sjarken skal brukes til å fiske torsk, hyse, sei i åpen gruppe, kongekrabbe i åpen grunn og andre ikke kvoteregulerte arter.

Skiftet navn til «Orion»

GOD FOR JUKSA: Denne sjarktypen har begrenset plass på dekk, men rikelig for fiske med juksa.

«Nybakk Senior» som 9. november skiftet navn til «Orion» er bygget av Viknes Båt og Service AS i 2008. Den har en lengde på 10,30 meter og bredde 3,28 meter.

Fremdrift sørger en Yanmar med ytelse på 369 hestekrefter for. Motoren har siden båten ble bygget en gangtid på 3900 timer, - tilsvarende cirka 270 – 280 timer i året, - hvilket neppe kan sies å være mye.

Motoren bruker for øvrig cirka femti liter i timen ved en fart på 17 knop. Med en fart på 17 knop tar det ikke lang tid å komme seg ut på fiske. Hva farten er om en er godt lastet akter, er ikke opplyst.

Formidlet av Fiskerikonsulent AS

I prospektet laget av Fiskerikonsulent AS i Svolvær som har formidlet salget, fremgår det at dette er en flott sjark.

VIKNESSJARK: Fokus på komfort begrenser dekssplass. Men ikke alle former for fiske krever like mye plass på dekk

Med sjarken fulgte to BJ5000 og to Polarteknikk juksamaskiner, angelvinsj, tre uteliggere, mesanmast og ankervinsj. Elektronikk omfattet blant ennet en Ray-Marine radar (ny 2021), Ray-Marine ekkolodd (ny 2021), samt Olex kartplotter, Ray-Marine autopilot, GPS og AIS. Med i prisen var også en Viking redningsflåte for seks personer, tre overlevingsdrakter og fire oppblåsbare redningsvester. Sjarken har også nye batterier, ny impeller og ny startdynamo.

Køyeplass for fem personer

GODT UTSTYRT SJARK: Sjarken er godt utstyrt med nødvendig elektronikk og fiskeutstyr.

Det er tre lugarer med køyeplass for fem personer, kombinert kjøle- og fryseskap, TV og dusj og toalettrom. Viknes sine sjarker er designet med fokus på både fiske og komfort. Det vil neppe være fiske hvor kapasitetene for seks personer utnyttes, - men det vil gi mulighet for å være tre om bord som alle kan ha sin egen lugar.

Dette begrenser selvsagt mulighetene for redskap. Dette er en sjark som er svært god til juksa og teinefiske, men neppe den rette om det er ønske om å fiske med garn.

Sjarken ble lagt ut med en prisantydning på 1,8 millioner kroner, - men i søknad om erverv ble prisen oppgitt til 1,7 millioner.