BYGGER OM supplyfartøy til brønnbåt.

Norwegian Electric Systems leverer batteripakke til brønnbåt

Norwegian Electric Systems (NES) skal levere batteripakke til brønnbåten «Grip Explorer», som eies av AquaShip/Intership.

AquaShip/Intership har valgt NES til å levere et energilagringssystem til brønnbåten. Det skriver NES i en pressemelding.

NES skal levere et dekksbasert energilagringssystem som består av en batterilader med kapasitet på 1250 kW og en batteripakke på 994 kWh. Systemet skal kunne operere i ulike modus, som «peak shaving», reserve og havnemodus.

Systemer inkluderer også et kontrollsystem, transformator og oppgradering av blackout systemet. Selskapet skal medvirke med installasjon og igangsetting av systemet står det i pressemeldingen.

- Vi har levert denne typen containerbasert energilagringssystem til flere fartøy, men dette er første gangen vi installerer det om bord i en brønnbåt. Det reflekterer akvakulturnæringen sitt økende fokus på energieffektive marine operasjoner for å kutte både driftskostnader og utslipp, sier Siv Remøy-Vangen, administrerende direktør i NES.

Brønnbåtrederiet AquaShip/Intership er sikre på at denne installasjonen vil gi positive resultat.

- Å installere en batteripakke fra NES vil resultere i lavere utslipp, høyere driftssikkerhet og bedre arbeidsforhold for mannskapet om bord. Vi er overbevist om at vi har valgt rett samarbeidspartner, sier teknisk sjef Stian Førde og driftsdirektør Nils Otterlei i AquaShip.