"C Provider" er det andre bygget levert til Charvest AS fra SHB.

«C Provider» overlevert til Charvest AS

Salthammer Båtbyggeri AS (SHB) overleverte 14. juni 2024 ‘‘C Provider’’ til Charvest AS. Fartøyet ‘’C Provider’’ er det andre bygget levert til Charvest AS fra SHB.

Publisert

Kontrakten ble signert i april 2023 og fartøyet som er bygget i sin helhet på verftet på Vestnes er en kombinert service og bløggebåt - M19 designet av Møre Maritime AS. Med en største lengde på 19 m og en bredde på 9,4 m. Båten er skreddersydd for bløgging av fisk, men den kan også benyttes som servicebåt utstyrt med stor kran, muligheter for slep og god dekksplass.

Fartøyet er utstyrt med bransjens største batteripakke på denne type fartøy, som gjør det mulig å operere utslippsfritt på merdkanten i opptil et døgn. Batteripakken sammen med den hybride fremdrifts linjen gjør båten fleksibel og i stand til å optimalisere energiforbruket til enhver aktivitet.

Charvest AS har sammen med møre Maritime AS og SHB videreutviklet ‘’Csaver’’ den første båten som SHB leverte til rederi tilbake i 2020, til ‘’C Provider’’ som leveres i dag, basert på erfaringer og nye teknologi. ‘’C Provider’’ er i denne klassen en svært avansert båt med fleksible løsninger for optimalisering av energiforbruk om bord. Leveringen av ‘’C Provider’’ styrker ytterligere Salthammer sin posisjon, som en ledende leverandør av teknologisk avanserte fartøy til oppdrettsnæringen, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet.

Kay Søreng, Produksjons sjef ved SHB, var med på å bygge den første båten til Charvest AS og setter stor pris på at de ønsket å komme tilbake til verftet for å bygge sin nyeste båt.

Det har på ny vært en sann glede å samarbeide med rederiet, de er krevende, de vet hvordan båten skal brukes, de stiller krav og utfordrer oss som verft, noe som er med på å løfte oss, uttaler Kay Søreng Videre. Nå er båten klar til overlevering, og vi håper at vi har levd opp til forventningene og at ‘’C Provider’’ blir en trygg, komfortabel, praktisk og driftssikker båt for mannskap og rederi, vi ønsker båt og mannskap lykke!

Ole-André Leine, Daglig Leder i Charvest er glad for å kunne komme tilbake til SHB når vi skulle utvide flåten. Med svært gode erfaringer fra vår første båt levert fra Salthammer så gleder vi oss nå til å ta i bruk C Provider, som vil være markedets mest miljøvennlige og fleksible nødbløgge og service båt. Vårt unike system med mobile fisketanker har vist seg å gi svært høy oppetid på merdkanten, fartøyet går til nærmeste kai og laster tankene på bil for videre frakt til slakteri. Dette minimerer tid brukt på levering av fisken sammenlignet med tradisjonelle fartøy.

Charvest AS dobler nå antall fartøy og ansatte. Vi har de siste fem årene gjort betydelige investeringer i to nye fartøy, og at Salthammer bygger fartøyene i sin helhet på Vestnes var viktig for oss når vi skulle velge byggeverft.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken, og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.

Tekniske spesifikasjoner:

Design: Møre Maritime AS M 19 Aquaculture vessel

Maskineri: 1x 800 hk Scania DI16 / 300 KW el motor

Batteri: 950 Kwh

Kraner: 1 x HS marine AKC 100

Hovedleverandører:

Elektro installasjons -One Electro AS

Batteri og system integrator -One elektro AS / Elkon

Elektronikk, og bro - One elektro AS / Marinelektronikk AS

Innredning - One Group AS

Overflate behandling -ProCoat AS

Rør installasjon - Tomrefjord Rør og montering AS

Kraner og Dekksutstyr - HS Marine / Dimo AS

Fremdrifts maskineri - Nogva Motorfabrikk AS / Elkon

Ventilasjon og Varmegjenvinning - Copra AS

Sikkerhets og redningssystem - Viking Norsafe

Brannslukkingssystem - Nortronik

Thrustere og Styremaskin - PMH Norway AS

Vakuum anlegg og vaske system - C-flow AS

Bløgge / fiskehåndtering system -Optimar AS / Volf AS m.fl.

Ismaskin - Nanoice AS