Det var her ved TiZir Titanium & Iron i Tyssedal de to ble funnet og overlevert til politiet

Fant blindpassasjerer på skip i Tyssedal

To blindpassasjerer fra Vest-Afrika skal ha blitt funnet om bord i et skip som nylig til i Tyssedal i Vestland fylke. De to skal ha skjult seg i pumperommet i ti dager uten mat.

Publisert

Politiet har tatt hånd om to personer om bord på lasteskip som kom fra Afrika.

– Det viser seg at de hadde kommet seg om bord på natten, så hadde skipet reist fra Vest-Afrika mot Norge, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til VG.

De to skal ha holdt seg skjult i pumperommet i skipet, uten mat men med tilgang til vann. Ifølge politiet skal de ha vært i relativt dårlig forfatning da de ble funnet. De ble tatt vare på av kaptein og mannskap om bord.

Skipet fraktet sand fra Sahara, som skulle brukes til produksjon av jern og malm i Norge, opplyser operasjonslederen til VG.

Personene ble møtt av norsk politi på stasjonen i Tyssedal. De er på vei til å bli overtatt av politiets Utledingsenhet. De vil bli sendt til Oslo for å søke asyl.

De to ble funnet om bord i lasteskipet «Saint Vasilios» som seiler under flagg fra Marshalløyene. Det ti år gamle skipet er 180 meter langt og 30 meter bredt.