STOLTHET OG KUNNSKAP: – Vi har sagt at vi vil bygge kunnskap og skape stolthet for sjømat. Gjestene skal både kunne lære ting, smake på ting og bli inspirert til å lage mer sjømat hjemme, sier initiativtagerne bak Sjømatfest, Marit Rein og Christine Kristoffersen Hansen. (Foto: Sjømatfest)

Sjømatfest ei uke til ende i Tromsø i juni

Er du i Tromsø fra tirsdag 7. til lørdag 11. juni? Da er kanskje festivalen «Sjømatfest» noe for deg.

Publisert Sist oppdatert

Festivalen går av stabelen for første gang i år, etter å ha blitt korona-utsatt i to år allerede.

Utsatt i to år

Nå skal den altså endelig bli en realitet.

– Vi har jobbet med dette i lang tid, og skulle egentlig arrangere Sjømatfest i 2020. Så vet jo alle hvordan det gikk med covid, og festivalen ble utsatt i to år. Så nå er vi ekstremt klare for å endelig komme i gang, bekrefter en jublende daglig leder Christine Kristoffersen Hansen til Kystmagasinet.

Sammen med festivalsjef Marit Rein eier og driver hun selskapet Sjømatfest, og de siste månedene har de jobbet nesten døgnet rundt for å lansere festen, som altså går av stabelen for første gang i juni.

FOR BARNA: I august 2021 arrangerte de Barnas sjømatrestaurant med kokkene Ola Strand Øvervoll og Vebjørn Smith-Meyer. (Foto: Sjømatfest)

Skal være nære havet

Radarparet har allerede fått mye respons på initiativet sitt.

– Det er veldig stor interesse, og det virker som alle er klare for fest. Det er ikke påmelding eller billettsalg for noe, utenom vinkurset og en inspirasjonsarena. Selve festivalområdet er åpent for alle, påpeker hun.

Sjømatfesten går av stabelen på Bangsundbrygga rett ved brua, i tilknytning til Kystens hus.

– Det skal også foregå ting på Kystens hus under festivalen, og vi ønsker selvsagt å være nære havet på en slik festival. Samtidig ligger Bangsundbrygga midt i sentrum av Tromsø.

ÅRGANG BERGEN: Sjømatfest starter uka med stettglass - med bergenske Ingvild Tennfjord sitt kurs "Vinene som elsker sjømat", tirsdag 7. juni med panoramautsikt over Tromsøysundet. Deretter går det sjømatslag i sjømatslag frem til lørdag ettermiddag. (Foto: Pressebilde)

Sjømat i fokus

Kristoffersen Hansen tør ikke å anslå hvor mange besøkende de håper på.

– Nei, siden det er første gang vi arrangerer, er det utrolig vanskelig å spå. Men vi håper at mange finner veien til oss for å se, og for å smake på masse god sjømat.

For det er sjømaten som er fokus for Sjømatfest.

– Vi har sagt at vi vil bygge kunnskap og skape stolthet og sjømatglede. Gjestene skal både kunne lære ting, smake på ting og bli inspirert til å lage mer sjømat hjemme.

Festivalen har alliert seg med mange gode samarbeidspartnere.

– Det vil bli masse ulike sjømatretter på menyen, hele uka og hele helga, lover Kristoffersen Hansen.