Fra venstre Sebastian Ekberg Salthaug, Carl Aamodt, Jan Arve Heggøy og Frode Heggøy i forbindelse med overtakelsen av Sjøglans.

Sjøglans skal beholdes, ikke strippes for kvoter

Sørlandsrederen Carl Aamodt bekrefter til Kystmagasinet at han har kjøpt «Sjøglans». Men han har ingen planer om å flytte kvotene og selge båten.

Publisert Sist oppdatert

Uten at Aamodt går mer i detalj om prisen på rundt en halv milliard kroner som Kystmagasinet opplyste om tidligere i dag, bekrefter han at informasjonen var rett.

Båten er kjøpt som et eget selvstendig prosjekt. Vi har ikke planer om å flytte kvotene over på «Sille Marie».  Vi har ansatt mannskapet «Sjøglans» hadde og også ansatt nye mannskap slik at båten fortsetter i full drift, sier Aamodt.

Han legger til at dette kjøpet har vært mulig på grunn av gode bankforbindelser som har gjort det mulig å gjennomføre dette og andre prosjekter, sier Aamodt.

Her har Sjøglans fått malt på nytt kjenningsmerke, og er derved Sørlandets største fiskefartøy. Foto Carl Aamodt

Selv om vi har lånt mye penger, er det at vi kan gjennomføre et dette kjøpet et tegn på at vi har stor tillit hos bankene. Jeg tror også at dette er det korrekte tidspunkt å satse på pelagisk fisk. Det er et fiske som er mindre rammet av høye bunkerspriser enn for eksempel bunntrål. I tillegg er det klimamessig fisk med svært lavt klimaavtrykk. Det er viktig med tanke på fremtiden, sier Aamodt som vil legge til at han har med seg gode partnere i Tobias, Yngve og Sebastian  Ekberg Salthaug som alle er både skippere og medeiere i prosjektet.

Nye «Sille Marie» som er under bygging ved Karstensens Skibsværft i Skagen skal bli sjøsatt for sleping fra skrogverftet til Skagen om et par måneder. Fartøyet skal så skal etter planen overleveres i juni 2023.

Vi har vært svært heldige med byggingen. Mens mange nybygg har vært rammet av forsinkelser på grunn av Covid, så går alt etter planen med «Sille Marie». I tillegg fikk vi kjøpt det meste av stål og utstyr før prisene steg på grunn av krigen i Ukraina. Det er derfor grunn til å være fornøyd, sier Aamodt.