PELAGIA: Fabrikksjef Sverre Hyttan stiller som ordførerkandidat i Træna.

Pelagia-sjef stiller som ordførerkandidat

Mandag kveld kan trænværingene få svaret.

Publisert Sist oppdatert

Det har egentlig bare vært to lister på Træna de siste tolv årene. Høyrelista som nå er kommet til, er den første Høyre-lista i øyas historie.

Store investeringer gjort

– Jeg er listetopp for Træna Høyre, bekrefter Sverre Hyttan til Kystmagasinet.

Han håper at en tredje liste kan bidra til mer debatt, og flere ideer i omløp.

– Når det bare har vært to lister, og den ene har hatt stort flertall, har det blitt veldig ensrettet på Træna. Det ønsker vi å gjøre noe med. 

– Vi har satt bolyst som øverste punkt på vårt program, og orientert resten av programmet rundt definisjonen av det. Træna er som mange andre utkanter et samfunn der befolkningen folketallet går ned. Det er færre barn i skole og barnehage, og folk flytter og samtidig stor boligmangel. Men samtidig så skjer det veldig mye positivt på Træna. Blant annet har Gaia Salmon etablert seg her med en investering på en halv milliard i et postsmolt-anlegg. Og det skal bygges hotell til 150 millioner kroner. Så vi har store utfordringer, men det finnes også muligheter.

– Ikke så stor forskjell

Å få de unge til å bli, og til å flytte til Træna, blir en stor oppgave.

– Vi må også få unge mennesker i produktiv alder til å flytte hit. Alle disse nye etableringene gir oss en mulighet til det.

Når det gjelder selve politikken, tror han ikke det vil bli vanskelig å samarbeide etter valget.

– Det er jo ikke så stor forskjell på Høyre, Senterpartiet og Arbeiderpartiet, i hvertfall ikke lokalt. Vi brenner for mange av de samme sakene, bare litt forskjellige innfallsvinkler avslutter han.

Vanskelig å kombinere

Hvordan det blir dersom de vinner, og Hyttan blir ordfører, gjenstår å se.

– Det er vel vanskelig å kombinere jobben som fabrikksjef på Pelagia med ordførerjobben. Men jeg tror det skal et valgskred til for at Høyre skal få så mange stemmer at vi får ordføreren, avslutter han.