SENJA VGS fikk i vinter overlevert ny skolebåt bygd ved Selfa Arctic på Rødskjær.

Troms: Bevilger penger til ny skolebåt

Elever og lærere ved Nord-Troms videregående skole kan nå slippe jubelen løs. Det blir ny skolebåt til Nord-Troms vgs.

Fylkesrådet i Troms og Finnmark har i sitt forslag til budsjettregulering i 2023 funnet rom for å fullfinansiere ny skolebåt i Nord-Troms vgs.

Glad for storsatsing

– Vi er veldig glad for denne store satsingen på nytt fartøy til Nord-Troms videregående, sier Marlene Bråthen, fylkesråd for plan, næring og miljø i Troms og Finnmark til Kystmagasinet.

Når bygging av båten tar til eller forventet overlevering er foreløpig ikke klart.

– Så snart saken er vedtatt i fylkestinget i juni vil saken sendes ut på anbud, legger Bråthen til.

Ramme på 80 millioner

Prosjektet har en budsjettramme på litt over 80 millioner kroner.

Det er allerede satt av 50 millioner kroner på Blåfondet til to skolefartøy, både til Nord-Troms videregående skole og Senja videregående skole.

Skolebåten til Senja vgs, MS «Skårongen», ble levert til skolen i starten av mars i år. Denne ble bygd ved Selfa Arctic på Rødskjær, og var med hybrid-elektrisk fremdrift.

Bruk av Blåfondet

Innstillingen fra fylkesrådet til fylkestinget er som følger:
– Fylkestinget vil sikre tilstrekkelig finansiering av valgt fartøy til Nord-Troms vgs, og bevilger inntil 30 millioner kroner som tilleggsfinansiering til allerede vedtatt finansiering gjennom Blåfondet. Dersom skolens søknad om utvidelse av eksisterende konsesjon får positivt vedtak, vil fylkestinget ha finansiering av fartøy til behandling på nytt for å vurdere om tilleggsfinansieringen kan finansieres av Blåfondet.

Endelig behandling av saken er i fylkestinget i juni.