SJARK: «Dainora» er bygd og utrustet ved båtverftet Proas på Gurskøy.
SJARK: «Dainora» er bygd og utrustet ved båtverftet Proas på Gurskøy.

Gikk rett fra verftet og på feltet med ny Proas-sjark

Fisker Mindaugas Zaloga fra Myre kunne gå rett fra verftet med ny sjark og ut på feltet.

Publisert Sist oppdatert

Han var i midten av februar og hentet hjem sin nye kystsjark, bygget ved Proas på Gurskøy (Sunnmøre). I starten av mars var han allerede ute på feltet og leverte fangster til Myre Fiskemottak. Båten har kvote på 39,95 tonn torsk, samt for hyse og sei, nord for 62˚ breddegrad.

Saktegående sjark

Dette er verftets byggenummer 26, og bygd med dypere kjøl og bulb. Båten som bærer navnet «Dainora» er en såkalt saktegående sjark, utstyrt med Scania-motor på 300 hestekrefter og med tørreksos. Motoren er levert av Nogva Motorfabrikk. Toppfarten er på 9 – 10 knop.

Den er 10,65 meter lang og 4,05 meter bred, og er rigget for garndrift. Båten var ferdig rigget ved verftet. Zaloga fikk testet ut systemene om bord før han satte kursen nordover mot Myre i Vesterålen. Han kunne derfor gå direkte ut på fiskefeltet etter hjemkomst.

God dekksplass

Sjarken er bygd med god dekksplass for å kunne drive et effektivt garnfiske. Noe som gjør den til en praktisk arbeidsplass for to-tre personer.

Komforten er lite å si på i en sjark på denne størrelsen. Innredning med sittegruppe på babord side og bysseseksjon i bakkant av rorhuset er praktisk. I tillegg har den to lugarer med køyeplass til tre, samt bad og toalett.