– Man kan jo lage pølser av alt mulig, så hvorfor ikke av tørrfisk? Det ble en suksess, forteller kokken Tommi Bjørnsen.

Tørrfiskpølser til topps i stor konkurranse

Nyvinningen til kokken Tommi Bjørnsen gikk av med seieren i årets konkurranse «Tørrfisksommer».

Publisert Sist oppdatert

For første gang var det Sjømatrådet som ledet konkurransen «Tørrfisksommer».

Restauranter fra hele landet

Tørrfisksommer går ut på at restauranter over hele landet kan melde på sine tørrfiskmenyer, og Gundersen er strålende fornøyd med å ha kåret en verdig vinner.

Toppremien er en reise til Italia for 50.000 kroner, organisert av Norges sjømatråd.

– Tommi Bjørnsen, kokk på familierestauranten «Maren Anna» på Sørvågen i Lofoten, vant med sin innovative rett. Restauranten hans har hatt tørrfisk på menyen i 20 år, og Tommi er en skikkelig tørrfiskambassadør, forteller Gundersen.

– Ekte Lofotpatriot

Selv er vinneren veldig glad for førsteplassen. Tørrfisk er noe han brenner for, så da han var kokk i Oslo bestemte han seg for å tatovere «TØRRFESK» på knokene.

– Jeg er en ekte Lofotenpatriot, og tørrfisk er et av våre aller beste produkter, sier Bjørnsen.

Han forsikrer at bestemora, som hatet tatoveringer, godkjente at «Tørrfesk» ble foreviget på fingrene til barnebarnet.

Når det gjelder vinnermenyen, så kom Bjørnsen på ideen da han tok et pølsekurs i vinter.

– Man kan jo lage pølser av alt mulig, så hvorfor ikke av tørrfisk? Det ble en suksess, forteller han.

Delikatessen serverer han med fritert surdeigsbrød, agurk- og jalapeñorelish, soltørket tomatketchup og sprø sjalottløk.

På delt andreplass kom Taverna`n i Oslo og Lofotmat i Henningsvær.