TEINEFISKE: Møre Fjordfangst har investert i denne nye sjarken levert av Tobias Båt.

Ny sjark og flere hundre nye teiner

Med splitter ny sjark for fjordafiske levert, kan 650 nye teiner tas i bruk av Møre Fjordfangst AS.

Møre Fjordfangst AS i Kristiansund eies av Andreas og Helge Rød. De har i sommer fått overlevert en ny sjark frå Tobias Båt AS. Tidligere har de fisket med båtene Malofjord (7,99 meter) og Arctus (5,80 meter), men satser nå friskt med ny sjark og nye teinebruk.

De tidligere båtene ble solgt og firmaet som disse sto registrert på avviklet som følge av leveringsproblemer for sjøkreps under coronapandemien, opplyses det i søknad om erverv.

Krabbe-, krepse og leppefiskteiner

De nye teinene omfatter 250 krabbeteiner, 300 krepseteiner og 100 leppefiskteiner. I tillegg blir den nye sjarken, som har fått navnet «Kristin», utstyrt med juksamaskiner for fiske etter torsk og sei.

TOBIASSJARK: Med denne sjarken skal det fiskes effektivt med teiner.

Tobiassjarken, som har fått navnet ble registrert i Fiskeridirektoratet sitt merkeregister helt i slutten av juli. Det er en liten, men flott sjark, utstyrt med en Yanmar hovedmotor med ytelse på 370 hestekrefter og et ZF280-1A sluregir.

Den har et Sidepower hydraulikkanlegg og en 10 hestekrefter baugpropell. Teinene skal hales med en Skude 500 kilo teinehaler. Skulle det bli aktuelt å fiske med garn, er det garnbinge i aluminium. Blant elektronikken er Simrad NSS16 e3S kartplotter, Halo20 radar, karbrikke, B275 svinger, Simrad NSS7 skjerm i baug, Simrad AP44 autopilot, Simrad RS40-B VHF og AIS transponder.

Forlenget styrhus

Tobiassjarkene har som regel enkle mindre overbygg. På denne sjarken er styrehus forlenget forut på babord side, og det er toalettrom ed toalett, vask og varmtvatn. Og som vanlig er en Tobiassjark en rimelig investering om en ønsker å fiske i åpne fiskerier. Pris som ble innhentet i forbindelse med søknad om erverv var på 2 249 000 kroner (eks. mva).