LILLEØYA: Mannskapet på KV Farm ryddet to kubikk med avfall på Lilleøya, vest av Rebbenesøy, sist fredag.

Trosset været og ryddet to kubikk søppel

Mannskapet på KV «Farm» trosset værgudene sist fredag og ryddet søppel på Lilleøya nord for Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Mannskapet på KV «Farm» benyttet tida til strandrydding på Lilleøya, nordvest av Ringvassøy, sist fredag.

En times strandrydding resulterte i to kubikkmeter med oppsamlet marint avfall. Det forteller skipssjef og kapteinløytnant på KV «Farm», Bård A. Raunlid, til Kystmagasinet.

TROSSET VÆRET: Ikke bare enkelt å komme iland på Lilleøya, spesielt når været ikke var på sitt beste.

Opphav fra fiskeri

Han opplyser om at søppelet bestod i hovedsak av avfall som tyder på opphav fra fiskeindustrien, men også plastsøppel, paller og bildekk ble funnet og fjernet.

KV «Farm» har et samarbeid med Tromsø kommune der fartøyet bistår årlig med å hente inn søppel fra søppeldepoter i skjærgården, som er plukket av frivillige.

– Denne gangen var KV «Farm» i et annet oppdrag, som førte til at vi var til stede på Rebbenesøya. I den forbindelse hadde vi mulighet til å samtidig benytte ressurser til en kort ryddeaksjon, forteller skipssjefen.

KREVENDE: To kubikk avfall ble ryddet og fjernet fra strendene på øya.

Deltar i ryddeaksjoner

Kystvaktens fartøyer har tilstedeværelse langs hele norskekysten – året rundt. De gjennomfører ryddeaksjoner både i samarbeid med statlige etater, ulike frivillige organisasjoner og på eget initiativ der de ser behov for det.

LILLEØYA ligger nordvest av Ringvassøya, utenfor Tromsø.

Lilleøya ligger sørvest av Rebbenesøya, som igjen ligger nordvest av Ringvassøy. Ringvassøya er delt mellom Tromsø og Karlsøy kommune.