KJØRER PÅ: – Begge selskapene ser frem til å kombinere styrkene sine for å betjene fiskeflåten og maritim sektor mer målrettet enn noensinne, uttaler de.

Nå inngår de strategisk samarbeid: – Rigger oss for kvotemeldingen

Moen Marin og Viknaslipen inngår strategisk samarbeid for å møte den økende etterspørselen for energieffektivitet og innovasjon i fiskeflåten.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonsrike Viknaslipen AS har et godt etablert rykte for å levere høykvalitetsbygg til kystflåten, og har i dag kapasiteter for å bygge fartøy fra 10 til 28 meter på eget verft. 

Verdens største leverandør

Moen Marin er verdens største leverandør av arbeids- og servicefartøy til oppdrettsnæringen, og har de siste årene standardisert sin produksjon til lav og null utslippsløsninger innen dette segmentet.

Begge selskap har tette band til Marin Design, som også er en del av det videre samarbeidet, med dedikerte ressurser for å møte de nye kravene til Norges mest tradisjonsrike næring. 

– Vi ser frem til å dra nytte av den kunnskapen vi har opparbeidet oss gjennom vår posisjon i havbruksnæringen inn mot kystfiskeflåten, og gleder oss over å kan tilby førsteklasses fartøy fra Nærøysund til hele kysten og styrke vår tilstedeværelse innenfor fiskerinæringen, sier salgssjef fiskeri i Moen Marin, Robin Johansen.

SLÅR SINE PJALTER SAMMEN: Einar Engesvik, Viknaslipen og Robin Johansen, Moen Marin.

Stor tro på samarbeidet

– Viknaslipen legger avgjørende vekt på at de båter vi bygger skal ha høy kvalitet og være veldig brukertilpasset. Å levere fra oss et kvalitetsprodukt er avgjørende. Vi gleder oss til å utvikle vårt produkt sammen med kompetansen til Moen Marin, og vi har stor tro på at samarbeidet styrker Viknaslipen og når et større marked, sier daglig leder i Viknaslipen, Einar Engesvik.

Samarbeidet representerer en felles innsats for å utvide og løfte tilbudet til fiskerinæringen.

– Med anerkjent og utprøvd teknologi kombinert med førsteklasses skrog og finish. 

Begge selskapene ser frem til å kombinere styrkene sine for å betjene fiskeflåten og maritim sektor mer målrettet enn noensinne, uttaler de i pressemeldingen.