SKAL JAKTE MAKRELLSTØRJE: "Sending" er bygget i Sverige og kjøpt med tanke på effektivt stangfiske etter makrellstørje.

Spennende speedsjark kjøpt til størjejakt

Skjongholm AS fra Bare i Kinn kommune i Yre Sogn har søkt om erverv av en spennende hurtigsjark. Dette blir en av få fiskeriregistrerte sjarker med fokus på makrellstørje.

Publisert Sist oppdatert

Fartøyet som har navnet «Sending» selges av Themis Pelagic AS i Rørø vest av Gøteborg. Rederiet driver med pelagisk fiskeri og eier den dansk registrerte pelagiske tråleren «Themis» med lengde på 63 meter. "Sending" har de brukt til teinefiske etter sjøkreps på den svenske vestkysten.

«Sending» er bare 10,34 meter lang og 3,40 meter bred. Hurtigsjarken ble bygget i 2017 av det finske båtbyggeriet Veenet Kulkuri. Motor er en Volvo Penta med ytelse på 370 hestekrefter.

PLASS TIL STØRJER: Det er god dekksplass på "Sending".

4. mai ba Fiskeridirektoratet om mer informasjon om båten. Når dette skrives, er Sending fortsatt ikke godkjent av direktoratet. For å bli godkjent som fiskerfartøy må det blant annet ha godkjent fartøyinstruks.

Ifølge søknad om erverv har Skjongholm AS kjøpt «Sending» for to millioner kroner. I tillegg regner en med at det vil koste cirka 400 000 å få på plass en fartøyinstruks.

Planen er at «Sending» skal brukes til å fiske makrellstørje med stang. I tillegg skal det fiskes med line etter bunnfisk sør av 62 grader, opplyser rederiet.

Skjongholm AS eier fra før av «Skjongholm» med lengde 34 meter og bredde på 8,5 meter. Bygget i 1982.