LITT AV HVERT: – De utenlandske båtene har fisket makrell i britisk farvann sørøst av Shetland, mens de norske har hovedsakelig fangstet i området rundt Vikingbanken og det er også fangstet en del langs kysten, opplyser Sildesalgslaget.

Gode sildefangster preget forrige uke, ny bunnuke for makrellen

– Dårlig vær, men gode sildefangster, konstaterer Norges Sildesalgslag etter at forrige uke er summert opp. For makrellen kunne man notere seg for en ny bunnuke.

Publisert Sist oppdatert

– Forrige uke skrev vi at vi fikk høstens laveste innmeldte kvantum på makrell med 17 300 tonn i journalen. Denne uken førte været til at det ble enda mindre registrert og vi endte med en total på vel 3 200 tonn, opplyser Sildesalgslaget.

Både norske og utenlandske fartøy

Av dette er er 2 900 tonn levert lørdag og 2 375 tatt av tre utenlandske fartøy med leveringsavtale.

De utenlandske båtene har fisket makrell i britisk farvann sørøst av Shetland, mens de norske har hovedsakelig fangstet i området rundt Vikingbanken og det er også fangstet en del langs kysten.

– I går og i dag ser vi at det har vært noe aktivitet litt nord for Ålesund rundt Aktivneset og vi håper at det noenlunde gode høstværet som skal være denne uken kan bidra til mer fangsting her.

Det er til nå fisket vel 270 000 tonn av totalkvoten på 309 000 tonn så det gjenstår med andre ord rundt 39 900 tonn (ekskludert flex).

NVG-silda: Mange fartøy og gode fangster

Det har vært godt med fartøy som har leitet etter silda denne uken og lørdag kom ut som beste dag med vel 10 000 i journalen.

– Fiskeriet har hovedsakelig foregått 140 nm nord for Andenes og kvaliteten på silda er god. Snittstørrelsen på silda ligger rundt en 280-310 gram.

Totalt er det registrert vel 37 000 tonn i journalen, hvor rundt 7 000 tonn har gått til mel og olje anvendelse.

– Med unntak av helgen ser det ut som været denne uken vil være tålig bra og vi satser på at det blir litt fiskeri i havet.

Jevnt sig på Kanten

Det har vært et jevnt sig i fisket på Kanten og det er meldt inn 169 tonn med hestmakrell, 1232 tonn med kolmule, 141 tonn med nordsjøsild, 381 tonn med strømsild og 320 tonn med øyepål.

– I tillegg til litt fiske på Kanten er det registrert rundt 350 tonn fra norsk sone i området rundt Vikingbanken.

Noe kystbrisling er også tatt.

– Uken har som sagt vært preget av dårlig vær, men to båter har meldt inn totalt 35 tonn med kystbrisling fra Sognefjorden.