Guri Marie

NOR-DAN MARINE leverte nylig «Guri Marie» til fisker i Finnmark.

35 fot kystsjark til Alta-fisker

Nor-Dan Marine har overlevert nok en stødig og godt utrustet kystsjark.

Nylig overleverte båtverftet Nor-Dan Marine nok en kystsjark til en fornøyd fisker.

Denne gangen var det Jan Inge Nilsen fra Alta som fikk overbrakt en splitter ny Nor-Dan 35 sjark.

Verftet skriver på sin Facebook-side at de gleder seg til å se båten i fiske, og takker samtidig reder for samarbeidet.

Sjarken har fått navnet «Guri Marie», og har lengde på 10,67 meter og bredde på 3,63 meter. Den har forhøyet dekk og shelterdekk, rekkeport og bulb.

Båten er rigget for fiske med juksa, garn og teine, og har et lasterom på 10 m3, beregnet for både bulk og container. Smådal Mekaniske på Leinøy har levert hydraulikk og rigget båten med dekksutrustningen.

Hydraulisk ankervinsj, bomvinsj med sving og løft er levert av Lorentzen Hydraulikk i Kabelvåg. Montasje og teknisk utrustning er utført av Nor-Dan Maritime Service, mens aluminiumsarbeid er levert av A.J Drift.

ALTA: Fisker og reder Jan Inge Nilsen fra Alta er fornøyd med ny båten.

«Guri Marie» er utrustet med en Volvo D8 med 425 hk, med Volvo sitt manøversystem. Levert av La-Sa Båt og Motor. Baug- og hekkthrustere er levert av Sleipner.

I styrhuset er det montert navigasjonsutstyr fra JRC, med blant annet radar og black box echosoundet 4 x 3 kW, levert av Pronav. Autopilot og et lite ekkolodd på dekk fra Simrad, samt Olex.

Den er bygd med tverrskips lugarløsning, og med ekstra skapplass fremme i baugen. Innredning med innredningsarbeid har Lindesnes Båt og Treindustri stått for.

Nilsen anskaffet seg i 2019 en 35-fot stor Viknes-sjark, bygd i 2018. Båten ligger for tiden ute til salgs hos megler.