ELDRE VIKSUNDSJARK: Kim Even Lyder fikk forhandlet prisen på sjarken ned med et 200 000 kroner.

Under to millioner for godt utstyrt Viksundsjark

Kim Even Lyder fra Honningsvåg har kjøpt seg en Viksund. Sjarken er snart femti år, men er en godt velholdt sjark som kan fiske i mange år til.

Publisert

Sjarken «Jon-Viktor» har en lengde på 10,61 meter og bredde på 3,89 meter. Sjarken er levert av Viksund i 1975. Hovedmotor er en Sabb/Iveko som var ny i 2001 og som siden har klokket inn 10 630 driftstimer. Til motoren er det koblet et Sabb gear. Dette gir en marsjfart på åtte knop.

TROLLFJELL: Sjarken har skiftet navn fra "Jon-Viktor" til "Trollfjell".

«Jon-Viktor», som tidligere i desember skiftet navn til «Trollfjell», er blant annet utstyrt med garngreier og spill med garnstopper, begge av merke Rapp. Det hydraulisk bløggekar og to BJ juksamaskiner. Elektronikk omfatter Olex (ny i 2021), Furuno ekkolodd FCV 285, Radar JRC, Autopilot AP 35, Exploder MR2 + kartmaskin, AIS, GPS Furuno og 2 stykk VHF.

Innredningen som i salgsprospektet blir beskrevet som «standard Viksund» omfatter tre køyer, dusj, bysse med kokemulighet og varmt og kaldt vann.

Kim Even Lyder skal bruke sjarken til å fiske torsk, hyse og sei i åpen gruppe, samt kongekrabbe i åpen gruppe, og øvrige ikke kvotebelagte arter.

«Jon-Viktor» ble lagt ut til salg hos Fiskerikonsulent AS i Svolvær med en pris på to millioner kroner. Ifølge søknad om erverv, ble det avtalt en pris på 1,8 millioner med selger som er Jonny Pedersen på Dønna i Nordland.