JUMPET PÅ LAND: Ingen ble heldigvis skadet da sjarken havnet på tørt land natt til mandag. Opp som en løve, ned som en svane.

Grunnstøtte med kirurgisk presisjon: – Det skal ikke gå an!

Sjelden har vel en mer elegant grunnstøting funnet sted i norske farvann, som den som skjedde natt til i går i Meløy på Helgeland. 

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vært med på mange grunnstøtinger, men aldri sett noe sånt før. Sannsynligheten for at en sjark blir stående på en 20 centimeter bred kjøl, er liten, sier skipper Jostein Johansen på redningsskøyta «Odd Fellow III».

Ble stående og balansere

De rykket natt til i går ut til en grunnstøtt sjark ved Bolga i Meløy på Helgelandskysten.

Utrolig nok ble sjarken stående og balansere på sin 20 cm brede kjøl. 

Hva mannskapet tenkte om at de det ene øyeblikket var underveis med sjarken, og det neste dundret langt opp på land og nærmest havnet på vippen vites ikke. Redningsselskapet opplyser til Kystmagasinet at det gikk bra med både mannskap og båt.

HELT TØRT: Hadde de hatt hjul på sjarken, kunne de ha kjørt hjem.

Blir ikke sak

Da floa kom fløt sjarken fint av skjæret og ble dratt ut på dypere vann av redningsskøyta. Den gikk deretter til land for egen maskin.

– Vi har ikke vært involvert i denne hendelsen. Det ble ikke utløst noen nødmelding, og Redningsselskapet tok seg av den videre oppfølgningen, sier assisterende redningsleder Håvard Svenning ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Kystmagasinet.