BODØ: Et yrende folkeliv i forbindelse med landsstevnet til Forbundet Kysten, som var lagt til Bodø sist helg.

Stor interesse for årets landsstevne i Bodø

BODØ: Et vrimlende folkeliv på molokaia under helgas landsstevne for Forbundet Kysten.

Forbundet Kystens 41. landsstevne gikk av stabelen i Bodø sist helg, med Kystlaget Salten som arrangør.

Om lag 100 tradisjonelle fartøyer var påmeldt og fylte havna i Bodø fra torsdag til søndag. Båtene var samlet til ei felles innseiling i forbindelse med åpningen av landsstevne.

Stevnet ble åpnet av Bodø-ordfører Odd-Emil Ingebrigtsen, stevneleder Hanne Seljesæter og forbundsleder Asgeir K. Svendsen.

BÅTER og mye folk var å se i havna og på molokaia.

Arrangøren hadde laget et program som passet alle aldersgrupper, og med et mangfold av aktiviteter og tradisjonelle båter ved kaia.

Det vrimlet av nysgjerrige besøkende under det fire dager lange stevnet, som tok de mange fartøyene i nærmere øyesyn.

På programmet stod det også en rekke konserter for hele familien, foredrag om selfangst, jektefart, nordlandsbåten, samiske båtbyggertradisjon og mange flere temaer, samt salgsboder og workshops for barn og unge.

MANGE flotte tradisjonelle båter kunne beskues ved kai.

Absolutt noe for enhver smak som hadde lagt turen ned på molokaia.

Forbundet Kysten delte også ut en rekke priser under stevnet til personer som har utmerket seg innen ulike kategorier. Blant annet i kategorien Best bevarte åpne fartøy stakk «Skinnfyken» og Per-Einar Eilertsen fra Narvik Kystlag av med førsteprisen. I kategorien Best tradisjonelle nybygg fikk «Morild» og Harald Benjaminsen fra Harstad Kystlag førsteprisen.

Dette var tredje gang stevnet var lagt til Bodø, og med Kystlaget Salten som arrangør. De to tidligere årene var i 2006 og 2016.