SJØMATKONFERANSEN I LOFOTEN 2023:

DEBATT: Jim-Roger Nordly (H) og Bjørnar Skjæran (Ap) i debatt på Kystmagasinet TV under Sjømatkonferansen i Lofoten.

SE VIDEO: Fiskeriministeren fra Sjømatkonferansen i Lofoten 2023:

– For Arbeiderpartiet og Senterpartiet er det helt grunnleggende å følge opp forutsetningene som har ligget i fiskeripolitikken i flere tiår. Den forrige kvotemeldingen ble jo en katastrofe, sier fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Publisert Sist oppdatert

I går gikk den første Sjømatkonferansen i historien av stabelen. Arrangør Vest-Lofoten næringsforening, gikk tidlig hardt ut, og sa til Kystmagasinet at de planlegger å bli større enn Arendalsuka. 

– Konferansen ble besøkt av rundt 200 deltagere, sier utegående journalist Ilone Tatjana Giske til Kystmagasinet.

– Det var veldig god stemning. Forventningsfylt. Det var veldig mange forskjellige folk,  både fra fiskeri og oppdrett. Det eneste jeg hørte at noen savnet, var en real festmiddag etterpå, der folk kan få tid til å snakke med hverandre. Det blir uansett veldig spennende å se til neste år, avslutter hun.

Også oppdrettsnæringen var tema. Jim-Roger Nordly uttalte til Lofotposten at  oppdrettsnæringen ikke har vært «spesielt flink» til å kommunisere næringens betydning i Kyst-Norge. I Nordland, landets største oppdrettsfylke, bidrar lakseoppdrett sterkt til at fylket eksporterer for 51,4 milliarder kroner. Det utgjør 213.203 kroner per innbyggerne, mens tilsvarende eksportinntekt for en innbygger i Oslo er 16.783 kroner, framholdt Jim-Roger Nordly.

– Lofoten er ikke en typisk oppdrettsregion, blant annet på grunn av mye grunt hav. Potensialet hos oss ligger i landbaserte anlegg og merder til havs, sier han til avisen.

(Video/reportasje: Ilone Tatjana Giske)