Lerøy på plass under Seafood Expo Global i Barcelona.

Sjømatmessen i Barcelona sparket i gang

Tirsdag gikk startskuddet for verdens største sjømatmesse i Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

Folk fra næringen har de siste dagene strømmet til hovedstaden i Catalonia for å delta på det som er verdens største messe for sjømat.

Oppdrettere, kjøpere, leverandører og andre folk fra bransjen fra mer enn 160 land er ventet å besøke messen som avholdes fra 25 - 27 april. Totalt opplyser arrangørene at det er ventet over 25 000 mennesker til messen i den solfylte byen.

På Seafood Expo Global vil det være 2 078 utstillende bedrifter fra 87 land og 68 paviljonger fordelt på 49 000 kvadratmeter. Det vil også være et fagprogram med mer enn 20 konferanser der noen av de største utfordringene i bransjen skal drøftes.

Messen har tidligere år blitt avholdt i Brussel, men etter to års utsettelse ble den for første gang avholdt i Barcelona i 2022. I år gjentas suksessen for det som blir den 29ende utgaven av messen.

Over tre dager skal tusenvis av folk fra havbruksnæringen samles i Barcelona.

Fiskeriministeren på plass

En av de som deltar på messen er fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Han sier til Kyst.no at det er flott å se at så mange norske representanter fra framtidsrettede bedrifter bidrar med å profilere bærekraftig norsk sjømat.

- Et godt markedsarbeid der bedriftene pleier kontakter med gamle, og etablerer forhold til nye kunder er avgjørende viktig, påpeker han.

- Hvilke forventninger har du til messen?

- Gjennom deltakelse på møteplasser som dette ønsker vi å arbeide for å øke eksporten enda mer i årene framover, og vi har fortsatt en jobb å gjøre. Det viktigste jeg som politiker kan gjøre er å bidra med å legge til rette for at myndigheter og næringsliv jobber godt sammen, slik at vi kan fortsette den gode utviklingen vi har sett de senere årene, sier han.