NY JOBB: Fra nyttår vil Alessandro Andrés Tøvik Astroza (41) tiltre som avdelingsleder, med kontorsted i Oslo, melder Sør-Norges Fiskarlag. – Dette er en stjernesignering for oss, sier daglig leder Janita Arhaug.
NY JOBB: Fra nyttår vil Alessandro Andrés Tøvik Astroza (41) tiltre som avdelingsleder, med kontorsted i Oslo, melder Sør-Norges Fiskarlag. – Dette er en stjernesignering for oss, sier daglig leder Janita Arhaug.

Går fra Næringsdepartementet til Sør-Norges Fiskarlag

Fra nyttår vil Alessandro Andrés Tøvik Astroza (41) tiltre som avdelingsleder, med kontorsted i Oslo, melder Sør-Norges Fiskarlag. – Dette er en stjernesignering for oss, sier daglig leder Janita Arhaug.

Publisert Sist oppdatert

– Alessandro Astroza kommer til oss fra en rolle som seniorrådgiver i fiskeriavdelingen i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). 

– Godt innblikk i næringen

– Med sin kompetanse innen fiskeriforvaltning og innsikt i situasjonen rundt fiskerinæringen i Skagerrak og Oslofjorden, har Astroza verdifull kunnskap i arbeidet for våre medlemmer, heter det videre.

Astroza har tidligere vært involvert i prosjekter som Fiske i sør-rapporten, og har også fulgt arbeidet med helhetlig tiltaksplan for Oslofjorden, og de siste årene har han jobbet mye med havklima-, havmiljø- og arealsaker innen NFDs ansvarsområde.

– I en tid hvor naturens tåleevne blir stadig mer utfordret, hviler et spesielt ansvar på de som arbeider med både forvaltning og utøvelse av næring gjennom bærekraftig ressursbruk. Jeg opplever at det finnes et potensial for omdømmebygging av fiskeriene, også her i sør. Det dreier seg tross alt om en kortreist matproduksjon på en fantastisk og fornybar ressurs. Fangstet av lokale yrkesutøvere med hjerte for sin hjem- og arbeidsplass, sier han i pressemeldingen.

Kontor i Oslo

Astroza får eget kontor i Oslo, og deler der plass med Norges Fiskarlag, Fiskebåt, FHF og Norges Sjømatråd.

– Som avdelingsleder i Oslo vil Astroza få et spesielt ansvar for å utvikle og ivareta viktige fiskerier for våre medlemmer i årene som kommer, sier daglig leder i Sør-Norges Fiskarlag, Janita Arhaug

– Dette er en stjernesignering for oss.