Ulsteinvik, sett fra Høgåsen på Dimna.
Ulsteinvik, sett fra Høgåsen på Dimna.

Ship Technology Days arrangeres for første gang

- Det finnes flust av konferanser som tar for seg skipsbygging på et mer overordnet nivå, men dette blir en fagkonferanse som handler om detaljer som folk innen bransjen er opptatt av, sier daglig leder i Ulstein Næringsforum, Anna Klara Måseide.

Publisert Sist oppdatert

Ship Technology Days arrangeres for første gang 13. til 15. september.

- Ulsteinvik er et helt naturlig sted å arrangere Ship Technology Days; det ligger perfekt til, midt i den maritime klynga på Sunnmøre, og tett på flere verdensledende maritime bedrifter, sier daglig leder i Ulstein Næringsforum, Anna Klara Måseide til Skipsrevyen.

Per nå er det rundt 70 påmeldte, og Måseide forteller at de ser for seg å bli opp mot 100 stykker.

- Det er påmeldt designere, forskere, skipsingeniører med mer, fra Kroatia, Spania, Portugal, Holland, Tyskland, Sverige, Frankrike også videre - i tillegg til, selvfølgelig, Norge og regionen vår.

- Alle i Ulsteinvik er skipsbyggere

Ulsteinvik er kjent for lange og sterke skipsbyggingstradisjoner, og er hjemsted to verft, Ulstein og Green Yard Kleven. Det er også Kongsberg Maritimes hovedsted for avanserte fremdriftssystemer (Kongsberg Propulsion & Engines).

- I tillegg finner noe av verdens mest innovative skipsdesign og teknologi sted hos Ulstein Design & Solutions.I området rundt Ulsteinvik finner du flere verft, rederier, en mangfoldig konstellasjon av maritime underleverandører og sterk maritim teknologiforskning ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, sier Måseide.

Daglig leder i Ulstein Næringsforum, Anna Klara Måseide.
Daglig leder i Ulstein Næringsforum, Anna Klara Måseide.

Høy tetthet i verdensledende bedrifter kombinert med kort reisevei mellom dem, gjør Ulsteinvik til et ideelt sted for den internasjonale maritime bransjen å møte den norske bransjen:

- Det globale skiftet til fornybar energi har utløst den maritime sektorens ambisiøse mål om å lede an innen det grønne skiftet. Det sterke fokuset på hydrogen og energi, autonome skip, lette kompositter, naval architecture , kjernekraft og skipsdesign gjør et besøk til Sunnmøre og Ulsteinvik et must, sier Måseide om valget om å la konferansen finne sted akkurat der.

- I Ulsteinvik er vi alle skipsbyggere, og vi gleder oss stort til å ønske den internasjonale skipsbransjen velkommen til oss.

For første gang

Dette er første gang Ship Technology Days arrangeres.

- Med Ship Technology Days er målsetningen å lage én stor konferanse der fagpersonell innen skipsbygging kan møtes, dele kompetanse og bygge nettverk, forteller Måseide.

Her blir det fokus på fagutvikling.

- Vi ønsker med denne konferansen å gi den norske fagbransjen tilgang til den internasjonale fagbransjen, og slik få anledning til å bygge sterkere relasjoner utover Norges grenser.